"Кожне проукраїнське ЗМІ відчуває на собі тиск", - Микола Княжицький у Львові

Під час візиту п’ятого президента України Петра Порошенка на Львівщину на центральній площі міста виступили й народні депутати України. Микола Княжицький наголосив на переслідуванні проукраїнських медіа.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід"

"Проросійські засоби масової інформації ведуть відверту антиукраїнську пропаганду, - зазначив у коментарі журналістці "Еспресо.Захід" Микола Княжицький. - Вони постійно говорять про те, що незалежність була непотрібною, і як прекрасно жилося в радянському союзі. Натомість кожне українське медіа, яке займає проукраїнську позицію, відчуває на собі тиск. До прикладу, позбавлення ліцензії "Прямого" - це абсурдна і незаконна історія.  Канал вів мовлення, а їх позбавили під тим приводом, що вони мовлення не ведуть. Очевидно, що все це є способом тиску на будь-яку опозиційну думку та опозиційний виступ. І ми маємо зробити все, щоб в Україні підтримувалися українські засоби масової інформації, а не ті, які задурюють голову українцям. Якщо у Львові українці мають власні цінності і силу, то ми собі лише можемо  уявити, яка ситуація на Сході, де зосереджена російська пропаганда. Та замість того, щоб очищати простір від неї, влада тисне цілою державою на українські медіа. Це не порядно".

Нагадаємо, нині з візитом до Львова прибув п’ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко. Разом і з ним місто Лева відвідали низка народних депутатів України. Петро Порошенко наголосив на важливості місцевих виборів та закликав львів’ян підтримати  кандидата від партії "Європйеська солідарність".

Водночас Петро Порошенко представив кандидата від політичної сили на вибори міського голови. Змагатиметься за крісло очільника міста Олег Синютка.