У Карпатах травмувався турист зі Львова

30-річний чоловік поранив ногу під час спуску з гори Ігровець і не міг самостійно пересуватися

Про це повідомляє Управління державної служби надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області, передає "Еспресо.Захід".

У вечері 4 вересня рятувальники Осмолодського пошуково-рятувального відділення спеціальної пошуково-рятувальної частини отримали повідомлення, що в Рожнятівському районі травмувався чоловік і не може самостійно пересуватися. Мешканець Львова, 1990 року народження, поранив ногу, коли з групою туристів спускався з гори Ігровець до полонини Боревка.

Пізно вночі рятувальники прибули до групи туристів, надали потерпілому першу медичну допомогу і на ношах транспортували до підніжжя гори. Вранці 5 вересня травмованого чоловіка доправили до села Осмолода та в задовільному стані передали працівникам швидкої медичної допомоги.

Зазначимо, що гора Ігровець – третя за висотою вершина в масиві Ґорґани. Її висота 1804,3 м. Цікавим є те, що вершина цієї гори, на відміну від інших гір Ґорґан, практично плоска. Класичний маршрут пролягає з села Стара Гута, також можна піднятися зі села Осмолоди.