На Закарпатті посадовця Держгеокадастру затримали на хабарі

Посадовця взяли "на гарячому" під час отримання 14 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Начальника одного з відділів Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області затримали учора, 3 вересня, під час отримання 14 тисяч гривень від місцевого бізнесмена. Про це повідомили у поліції Закарпатської області, передає "Еспресо.Захід".

Поліцейські встановили, що 62-річний посадовець, житель села Довге Іршавського району, вступив у змову з підприємцем, який хотів вести агробізнес на Закарпатті. Під час приватної зустрічі сторони обговорили схему безперешкодного оформлення земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Посадовець, володіючи зв’язками в органах місцевого самоврядування, запропонував агробізнесмену допомогу. За свої послуги чиновник попросив у чоловіка відповідну плату – йшлося про суму з розрахунку одна тисяча  доларів США за виділення та передачу земельної ділянки площею 2 гектари.

Упродовж двох тижнів чиновник систематично телефонував бізнесменові та пропонував йому різні варіанти виділення земельних ділянок в обхід вимог чинного законодавства. А коли повідомив про перемогу бізнесмена на аукціоні, запропонував чоловікові зустрітися для "розрахунку".

Саме під час цієї зустрічі затримали хабарника. Процесуальні дії відбувалися під керівництвом прокуратури Закарпатської області.

Нині у справі триває досудове розслідування. 62-річного посадовця підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, тобто одержання службовою особою неправомірної вигоди з використанням службового становища.

Фігуранта справи затримали за ст. 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі готують відповідні матеріали до суду для обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Йому загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Львові днями затримали посадовця ДСНС на хабарі в розмірі 700 доларів. 27-річний посадовець вимагав від особи, яка хотіла працевлаштуватись водієм в загоні технічної служби, гроші за "вирішення питання". А в Тернополі спіймали податківця-хабарника. Податківець спільно з підлеглим керівником відділу вимагали $37 тисяч у місцевого бізнесмена. За цю суму чоловікові обіцяли перекваліфікувати на більш м’яку статтю кримінального провадження у справі про нібито несплату податків.