Через завдані мільйонні збитки Львівська міськрада забере садочок у забудовника

Місто планує відібрати в забудовника "Ірокс" дитячий садок на вул. Шевченка, 370-а як компенсацію за борги перед громадою

Таке рішення сьогодні, 4 вересня, ухвалили міські депутати міської ради, – передає "Еспресо.Захід".

Як наголосила директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, компанія заборгувала місту приблизно 60 мільйонів гривень.

"Є пропозиція безоплатно отримати садочок як компенсацію за збитки, яких компанія завдала громаді. Економічний департамент стверджує, що в бюджет не надійшло 17 млн грн, а вартість земельних ділянок, на яких компанія збудувала багатоквартирні будинки, за приблизними підрахунками, – близько 40 млн грн. У судах першої інстанції слухають справу обвинувачення керівника цієї компанії (Ігор Микичак, – ред), ЛМР виступає цивільним позивачем", – повідомила Гелена Пайонкевич.

Зі слів посадовиці, якщо стягнути гроші з компанії не вдасться, місто розглядає можливість викупу майна, яке перебуває в іпотеці в банку.

Приміщення цього дитсадка перейшли у власність компанії "Ірокс" від ВАТ "Конвеєр" ще 1997 року через недосконалість законодавства. Міська рада Львова називає орієнтовну вартість садочка – 27 мільйонів гривень.

Нагадаємо, компанія "Ірокс" неодноразово фігурувала в будівельних скандалах. На сьогодні відкрито 7 судових справ проти забудовника. Крім цього, ПрАТ "Ірокс" у серпні 2016-го мав конфлікт з мешканцями будинку на вулиці Антонича, 3: покупці, які придбали квартири у забудовника, самостійно найняли працівників ПАТ "Львівообленерго" для проведення електрики. Забудовник був проти, бо мешканці не узгодили рішення з компанією.

Після низки перевірок Львівська міська рада анулювала забудовнику дозволи на будівництво багатоповерхівок на вул. Тернопільській, 42, вул. Шевченка, 418 та вул. Величковського, 61, 62.