"І люди, і ляльки" відкриють 30-й театральний сезон з "Дітьми Ноя"

Прем'єру "Діти Ноя" в цьому театрі показуватимуть три дні поспіль

4 вересня прем'єрою вистави "Діти Ноя" Театр естрадних мініатюр "І люди, і ляльки" відкриє свій 30-й театральний сезон. Мова про сценізацію твору Еріка Емманюеля Шмітта, що його на запрошення директора і художнього керівника цього театру Олексія Кравчука втілив відомий режисер-лялькар, лауреат багатьох міжнародних театральних фестивалів, викладач Київського університету театру, кіно й телебачення імені Карпенка-Карого Михайло Урицький, інформує "Еспресо.Захід".

Властиво, мова про невеликий твір із циклу "Невидимі" інтелектуала-філософа Шмітта, де на сторінках просто і легко (як це завжди у цього франко-бельгійського автора) йдеться про дуже серйозні та глобальні речі. Зокрема, сповнена світла і добра історія єврейського хлопчика Жозефа, який переховується від нацистів у часи Другої світової війни у пансіоні католицького священника, заохотила режисера поміркувати про спасіння в глобальному сенсі – "про  спасіння себе, спасіння людства, спасіння народу під час війни і спасіння своєї душі".

"Узагалі спасіння не десь там – воно всередині кожного з нас, – ділиться думками про прем'єру Олексій Кравчук. – І можливе тільки, коли відкриваєш серце для любові і для співчуття до іншої людини. Не як сторонній спостерігач, а безпосередній учасник".

Цікаво, що для Олексія Кравчука – це друга вистава у його театрі, де він фігурує не як режисер чи адміністратор, а як актор (як зізнався Еспресо.Захід – це чудова нагода перевірити власну творчу форму). Як цікаво і те, що іншу виставу – "Пустостан" (де Олексій Кравчук фігурує не тільки як актор, а й режисер) – Театр естрадних мініатюр "І люди, і ляльки" уже за якийсь-тиждень другий повезе на театральний фестиваль до Кропивницького, який має відбутися там 19-20 вересня.

До речі, попри всі труднощі карантину, цього ювілейного театрального сезону "І люди, і ляльки" запропонують своїм шанувальникам не тільки прем'єру "Діти Ноя" (сценографія Уляни Кульчицької), а й нову казочку "Сніжинка і вовчик", яку написала актриса цього театру Надія Крат. А також – версію міфу про створення людини "Голем", яку втілить на сцені львівського Театру естрадних мініатюр білоруський режисер Олександр Янушкевич.