У працівників школи в Ходорові підтвердили коронавірус: учні вчитимуться дистанційно

На COVID-19 захворіла частина педагогічного колективу школи №1

Про це повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска, передає пресслужба Львівської ОДА.

За словами Олега Паски, опорний комунальний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 у м. Ходорів розпочинає навчальний процес дистанційно з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), яка підтверджена у частини педагогічного складу школи. 

"Заклади освіти розробили регламенти роботи щодо діяльності в чотирьох зонах адаптивного карантину. Здійснені маркування щодо руху учнів по приміщенні школи. Придбали засоби захисту  - маски, захисні екрани, дезінфікуючі засоби, пірометри, рушники. Педагогічні працівники та обслуговуючий персонал отримали інструкції щодо відвідування школярами закладів з дотриманням санітарних вимог. На заклади освіти буде надіслано підготовлений Міністерством освіти спільно з МОЗ алгоритм поведінки при виявленні ознак захворюваності чи у здобувача освіти, чи у працівника закладу", - наголосив Олег Паска.

Додамо, 1 вересня 1193 заклади загальної середньої освіти Львівщини розпочнуть навчальний процес. У школах навчатиметься понад 29 тисяч першокласників.

Зазначимо, для учнів в сільській місцевості та педагогічних працівників до організували підвезення навчальних закладів до та у зворотному напрямку. Усі водії  шкільних автобусів забезпечені засобами індивідуального захисту.

Нагадаємо, у МОН заявили, що школи самостійно можуть переносити канікули у час карантину.