У Львівській міській лікарні провели надскладну операцію триденній дитині

Команда лікарів відділення хірургії вроджених вад розвитку Львівської міської клінічної лікарні на Орлика видалила гігантське утворення, яке займало третину тіла немовляти.

Маленькій пацієнтці – всього три дні, передає "Еспресо.Захід".

"Дівчинку до нас доставили вночі з перинатального центру на третій день після пологів. Гігантську тератому хірурги видаляли три години. Це була операція, у якій була важлива кожна секунда", - розповів у коментарі "Еспресо.Захід" головний лікар Львівської міської дитячої лікарні Дмитро Квіт.

Унікальна операція ще й тим, що львівським лікарям вдалося не лише повністю забрати пухлину, але й відразу зробити пластичну операцію із заміщення тканин.

"Такого роду операції – це кропітка робота лікарів кожну хвилину, а кожна секунда має велике значення, адже дуже скрупульозно відділяється кожна судинка, щоб не викликати кровотечі, яка може бути надзвичайно небезпечною для життя новонародженої дитинки. Але нам вдалося не просто видалити пухлину, а й провести пластику тканин тазового дна, провівши заміщення шкірних лоскотів і  відновити усі м'язеві функції, щоб дитинка надалі не відчувала жодного фізичного та психологічного дискомфорту, вела повноцінне здорове  життя", - розповіла Галина Курило, завідувачка хірургічного відділення.

До слова, це вже п'ята успішно прооперована тератома з критично великою масою у порівнянні з масою тіла дитини для цього відділення.

Сьогодні стан дівчинки після операції стабільний.

"Я був сьогодні зранку у нашої маленької пацієнтки. У неї все гаразд вона отримує всю необхідну медичну допомогу у нашому відділенні анестезіології та інтенсивної терапії. Завдяки командній роботі хірургів і анестезіологів все у неї буде добре. Зараз у маленької пацієнтки триває важливий етап виходжування. Вона впевненими темпами одужує. Це вже дев’ята така пацієнтка за останніх пів року. Секрет такого успіху простий. операції такого рівня стали можливими завдяки постійному вдосконаленню наших лікарів. Багаторічні стажування за кордоном, читання відповідної літератури роблять своє", - переконаний Дмитро Квіт.

Нагадаємо, нещодавно ще у Львівському ОХМАТДИТі дитині з важкою патологією гортані провели ще одну складну операцію.