У Львові просять уряд скасувати рішення про заборону в'їзду іноземців в Україну

Львівська міська рада та обласна адміністрація скерували до Кабміну офіційні звернення з проханням переглянути рішення про закриття українських кордонів для іноземців, оскільки воно негативно вплине на туристичну галузь.

Про це інформує "Еспресо.Захід".

Як написав на своїй сторінці у Фейсбук заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, після публічного оголошення відповідного урядового рішення почалися незворотні процеси: в готелях почали скасовувати броні, а іноземні спікери, які планували їхати до Львова на конференції з дозволеною кількістю учасників, почали здавати квитки.

"Це все є підставою скасування наперед спланованих візитів делегацій, укладення угод та проведення конференцій. Такі рішення можуть знищити велику кількість робочих місць та частину економіки", - написав чиновник.

Він додає, що від моменту відновлення роботи туристично-інформаційних центрів у Львові ріст появи іноземців фіксують лише в останні кілька тижнів. Зокрема за минулі вихідні найбільше іноземців прибули з Білорусі, Польщі, Німеччини та Туреччини.  

"Озвучене урядове рішення зупинить і відкине ці всі процеси до початкового рівня", - акцентує Андрій Москаленко.

Відтак, каже він, мерія підготувала офіційні звернення до уряду переглянути озвучене рішення про заборону в’їзду іноземцям.

Зі схожим зверненням до Кабміну звернулася Львівська обласна державна адміністрація. Про це  написав на своїй сторінці у Фейсбуку заступник голови ЛОДА Юрій Холод. Як варіант вирішення ситуації керівництво області пропонує запозичити світову практику і поділити країни на ті, громадяни яких повинні зробити тест на коронавірус при в'їзді в Україну, і ті, для громадян яких є обов’язковий карантин.

"Я сам з бізнес-середовища, тому розумію всю складність ситуації для галузі. Дуже хочу, щоб, приймаючи рішення, ми всі та управлінці на всіх рівнях думали і про підприємців, і про туроператорів, і про звичайних людей, які працюють у цій галузі та довкола неї. Єдиним внутрішнім туризмом ми не втримаємося на плаву, і місця праці та власну справу можуть втратити дуже багато людей", – зазначив Юрій Холод.

Втім через деякий час чиновник видалив цей пост зі своєї сторінки.

Нагадаємо, на своєму засіданні 26 серпня Кабінет міністрів України заборонив іноземцям в'їзд в Україну. Заборона діятиме з 29 серпня по 28 вересня і пов'язана із ситуацією з коронавірусом.