Одна з курсанток, яких збив п’яний майор, у критичному стані. Рідні просять про допомогу

Дівчині ампутували ногу, а зараз стоїть питання і про ампутацію другої. Питання її життя і смерті вирішують лічені години

Про це на своїй фейсбук-сторінці з посиланням на брата курсантки написала львівська журналістка Ксеня Клим, інформує "Еспресо.Захід".

"Ця історія вражає своєю тупістю, безвідповідальністю, халатністю і цей перелік обурливих епітетів можна продовжувати і продовжувати... але зараз не про це. Зараз про лічені години, котрі можуть вирішити питання життя або смерті для молодої дівчини.

Ви, напевно, бачили і чули про п’яний наїзд майора медичної служби на території академії на трьох курсанток у Києві. Про те, що двом дівчатам довелося ампутувати ногу, аби врятувати життя. Одна з них у критичному стані і вирішується питання про ампутацію і другої нижньої кінцівки.

Це 23-річна Олександра Гуй... Батьки і рідні дівчини благають про допомогу. Самі не в силі врятувати доньку... Я залишу реквізити картки брата Олександри

4731219611788112 Кудрич Серафим Миколайович", – написала журналістка.

Нагадуємо, подія трапилась 25 серпня у Києві у на території військової частини на вулиці Зоологічній.

За кермом авто перебував майор Володимр Холодний, у крові якого виявили кількаразове перевищення норми алкоголю. Він нещодавно був призначений керівником курсу, де навчалися дівчата. Полковник медичної служби Валерій Савицький, начальник Української військово-медичної академії, куди вступили на навчання постраждалі дівчата, зазначив, що нині вони перебувають у Головному військовому клінічному госпіталі, їм надають адекватна медична допомога. Загрози життю дівчат немає, проте стан у них стабільно тяжкий.

Пластуни розпочали збірку коштів для своєї подруги. З їх реквізитами можна ознайомитись тут. Також про намір допомогти з грошима на першочергове лікування зголосилася Львівська міська рада.

Для допомоги двом іншим дівчатам організувалися волонтери в Києві.