Волинські майстри долучилися до створення вишитого Державного Герба України

Від області передали до Києва 110 фрагментів для вишитого Герба України.

Для виготовлення Герба поєднають півтори тисячі вишитих візерунків з усієї України, - розповіла координаторка проєкту на Волині Юлія Гринчук, - передає Суспільне.

"Дали такий клич по всій Україні. Були чоловіки, які вишивали, але не можна сказати, що це повністю вишитий клаптик. Це вкладена душа і кілька стібків під контролем жінки, - розповідає Юлія Гринчук.

Вишивати блакитними, жовтими, червоними і чорними нитками – єдина вимога, яку ставили організатори до майстрів. Світлана Демчук, - одна з дев’яти студенток громадської організації "Університету третього віку", які долучилися до всеукраїнського проєкту. Візерунок сформувала свій. Жінка вишила два клаптики. Один – жовтими, інший – синіми нитками. "Це і почесно, і приємно, і гарно, і велике задоволення. Це наша автентика, це гордість, національний код", - каже вишивальниця.

Тканини розміром 15 на 15 сантиметрів організатори надали безплатно. Фрагменти вишивали волиняни, віком від 6 до 70 років. "Ми запрошували своїх колег, дітей, родину, всіх, кому небайдужий даний проєкт, щоб у черговий раз продемонструвати: Україна – духовна, єдина, цілісна", - розповіла співорганізаторка проєкту на Волині Наталія Павліха.

Всі надіслані вишиті клаптики зберуть у Києві. Вишиті синіми нитками стануть тлом для герба із жовтих візерунків. З двох боків розташують червоно-чорні фрагменти. Проєкт зі створення величезного вишитого Герба стартував 21 травня.