На Прикарпатті спалах африканської чуми свиней

Власник особистого селянського господарства в Рогатинському районі (с.Лукавець-Журівський) повідомив про захворювання та загибель свиней

Про це повідомляє Держпродспоживслужба Івано-Франківської області.

Спеціалісти Рогатинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели епізоотичне розслідування випадку захворювання і загибелі свиней; встановили: в господарстві знаходилось 62 голови свиней, в т. ч. 14 дорослих і 48 молодняку. Результати анамнезу, клінічного огляду та розтину вказували на підозру захворювання на АЧС.

Відібраний матеріал доставили до Івано-Франківської державної регіональної лабораторії Держпродспоживслужби для проведення бактеріологічних, хіміко-токсикологічних та молекулярно-генетичних досліджень з метою встановлення діагнозу.

В місці виявлення захворювання проведено заходи, відповідно до діючої Інструкції щодо профілактики та ліквідації захворювання на АЧС (трупи закопано, проведено дезінфекцію).

Методом ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) при проведенні молекулярно-генетичних досліджень виявлено ДНК вірусу АЧС (звіт про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу №002165 п.м./20 від 23.08.2020 р.)

Державний інспектор Рогатинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області видав розпорядження про тимчасове накладання карантинних обмежень на особисте селянське господарство громадянина, де утримувались свині, до проведення засідання НПК.

Вогнище захворювання свиней на АЧС локалізували.