Стартує будівництво об’їзної дороги Трускавця в обхід карстових проваль

Є дозвіл Державної архітектурно-будівельної інспекції на будівництво ділянки автомобільної дороги Т-14-02 Східниця – Пісочна в обхід карстових проваль у Дрогобицькому районі.

Про це повідомляє Служба автомобільгних доріг Львівщини, передає "Еспресо. Захід". 

У вересні 2017 року поблизу м. Трускавець зафіксовано перший обвал карстової породи. Через зсуви ґрунту на дорозі між Трускавцем та Дрогобичем почали з'являтися тріщини, внаслідок чого вже у травні 2018 року приступили до проектування об’єкту Будівництво автомобільної дороги загального користування державного значення Т-14-02 "Східниця – Пісочна на ділянці км 16+100 – 21+700, Львівської області".

Як зазначив керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза: "Збудувати ділянку в обхід карстових проваль є одним із найважливіших проектів для дорожньої інфраструктури Львівської області та України в цілому. Адже мова йде про безпеку учасників дорожнього руху. Це буде нове будівництво ділянки дороги, відповідно до європейських стандартів, з якісним дорожнім покриттям та організацією дорожнього руху". 

Новозбудована ділянка автомобільної дороги сягатиме майже 4 км і стане об’їзною дорогою міста Трускавець.  Цю ділянку дороги збудують за парметрами ІІ-ої технічної категорії з двома смугами руху із загальною шириною проїзної частини 7,5м. Крім цього, проектом передбачено влаштування однорівневих кільцевих транспортних розв’язок напочатку та в кінці траси.   Будівельні роботи розпочнуться у серпні

На замовлення Служби автомобільних доріг у Львівській області роботи виконуватиме підрядна організація Автомагістраль-Південь.