Учасники ветеранського велопробігу Ужгород-Маріуполь прибули на Тернопільщину

Сьогодні, 18 серпня, у Тернополі представники влади та громадськості зустріли учасників ветеранського велопробігу, присвяченого вшануванню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Про це повідомляють офіційні сторінки Тернопільської обласної адміністрації та ради, інформує "Еспресо.Захід".

Розпочався ветеранський велопробіг 16 серпня з площі Незалежності Ужгорода. Учасники планують урочисто завершити його 29 серпня – у День пам’яті захисників України, в Маріуполі.

Як розповів організатор і капітан команди, начальник відділу Міністерства у справах ветеранів у Закарпатській області Іван Балашов, учасники, а це ветерани АТО/ООС та війни в Афганістані, планують подолати відстань 1,8 тис. км.

«Ми стартували 16 серпня в Ужгороді. Наш маршрут – Стрий, Рогатин, Тернопіль, Хмельницький, Вінниця, Житомир, Київ, Лубни, Полтава, Дніпро, Запоріжжя та Бердянськ. Плануємо побувати у 12 областях України. Символічно, що велопробіг завершиться в Маріуполі 29 серпня – у День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність», – зазначив Іван Балашов.

Подорожуючи від Ужгорода до Маріуполя, учасники велопробігу зустрічаються із місцевою владою та громадськістю, учасниками антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, ветеранами афганської війни з різних регіонів України, аматорами велосипедного спорту.

Так, у Тернополі біля стели "Борцям за волю України" вони зустрілися з головою обласної ради Віктором Овчаруком, головою ОДА Володимиром Трушем, заступником міського голови Тернополя Леонідом Бицюрою, з родинами загиблих воїнів, ветеранами війни, місцевими жителями та молоддю. Під час зустрічі отці-капелани благословили велосипедистів-ветеранів і відслужили панахиду за душі загиблих воїнів.