Щодня близько 10 смертей: у Львівській ОДА озвучили вражаючу статистику COVID -19

За вчорашню добу у "ковідівських" стаціонарах померло семеро пацієнтів. У когось хвороба була підтверджена, а хтось ще очікував на результат.

Про це стало відомо на брифінгу щодо актуальної інформації на тему коронавірусу, передає "Еспресо.Захід".

"Щодоби у Львівській області, на жаль, вмирає близько 10 пацієнтів, які мають підтверджений діагноз COVID – 19. Минулої доби їх було 7, — розповів у коментарі журналістці "Еспресо.Захід" керівник Обласного штабу з ліквідації надзвичайно ситуації Андрій Васько. — Ця цифра — це дані із коронавірусних стаціонарів. Не завжди причина смерті — COVID, він може бути як супутнє захворювання, а пацієнт помер від інсульту чи онкології".

Обласні чиновники наполегливо просять дотримуватися тих карантинних норм, які нині запроваджені, аби лікарі змогли врятувати якнайбільше людей.

"Наразі Львівська область не підпадає під критерії червоної епідеміологічної зони, - додав Андрій Васько. - Втім навантаження на медичну систему нині в рази збільшилася. Пацієнти у стаціонари поступають у більш важкому стані. Це може бути пов’язано із більшою захворюваністю мешканців області або свідченням того, що вірус мутує. Щодня маємо в середньому 150 позитивних тестів, тобто Львівська область нині перебуває на піку епідемії. Перейти критичну межу можна за день, а виходити з неї будемо півтора-два місяці".

За словами чиновника, нині є велика загроза перейти до італійського сценарію, коли пропускна система у лікарнях не впорається із кількістю пацієнтів, котрі потребуватимуть допомоги.

Нагадаємо, за минулу добу у Львівській області було підтверджено 181 випадок коронавірусної інфекції. За офіційними даними, за минулу добу померло троє пацієнтів із підтвердженим результатом тесту на COVID – 19. Загалом на Львівщині зафіксовано вже понад 12 тисяч випадків "ковіду".