У Закарпатській ОДА – обшуки: замість медичних масок та костюмів тут закупили "будівельні"

У департаменті охорони здоров’я Закарпатської ОДА з самого ранку тривають обшуки та слідчі дії у кримінальній справі по закупівлі неякісних захисних костюмів та масок для боротьби з коронавірусною інфекцією.

За інформацією Перший, на місці працюють співробітники ДСР (Департамент стратегічних розслідувань), слідчі ГУНП та співробітники СБУ. Здійснюють вилучення документації та перевірку робочих кабінетів. Йдеться про розтрату 25-ти мільйонів гривень, виділених з фонду боротьби з COVID-19. Попередньо відомо, що закуплені маски та костюми "будівельні" та не призначені для використання у медицин.

Тим часом журналіст Віталій Глагола написав, що підозри вручено екскерівнику департаменту охорони здоров’я Єлизаветі Біров та її заступнику Івану Гуштану. Підозру оголошено за статею 191 ККУ, а саме "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем". 

"Попередньо відомо, що їх звинувачують у тому, що вони купили у фірми 57 000 непридатних до використання у медицині халатів. Слідство стверджує, що халати закуплені для медиків без тендера всього одну добу і по завищеній ціні. Ринкова ціна до 300 гривень, а вони куплені по 480 гривень за штуку. Збитки 30 мільйонів гривень", - зазначив В. Глагола.

Крім того, підозру вручено директору фірми-постачальника ТОВ "Гуд-медікал".