Начальника Західного міжрегіонального управління юстиції Юрія Добоша звільнили

Сьогодні заступника міністра юстиції у Львові приймав в.о. Богдан Антощук.

Про це йдеться в анонсі щодо приїзду Валерії Коломієць до Львова, інформує "Еспресо.Захід".

Під час візиту заступниці йтиметься про результати роботи Міністерства юстиції за перше півріччя; безоплатну правову допомогу, роботу Мінюсту та його основні плани до кінця року.

Про результати візиту у Західному міжрегіональному управлінні юстиції поки не повідомляють, але журналістам ZAXID.NET сьогодні стало відомо, що Юрія Добоша звільнено з посади. Це відбулося ще 1 липня, але днем фактичного його звільнення став четвер, 13 серпня – коли він вийшов на роботу після лікарняного, на якому перебував майже два місяці.

Юрій Добош очолював львівську юстицію з кінця грудня 2019 року. На початку червня дисциплінарна комісія Мін’юсту рекомендувала звільнити Юрія Добоша з посади через неналежне виконання обов’язків та перевищення службових повноважень.

23 червня він заявив про зараження Covid-19 і пішов на лікарняний.

Нагадаємо, що попередній начальник Західного міжрегіонального управління юстиції Ярослав Жуковський також був звільнений з посади зі скандалом. Тоді так і не було названо причини такого вчинку, у Мінюсті лише обійшлись загальним формулюванням: "перевищення службових обов'язків", а екс-керівник оскаржував його в судах.