Прапор Єдності: Львову передали синьо-жовтий стяг, що мандрує Україною

20-метрове знамено мандрує Україною, акумулюючи пам’ять у вигляді підписів державників і патріотів

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

У Львівському парку культури імені Богдана Хмельницького розгорнули синьо-жовтий стяг, який мандрує Україною. На ньому небайдужі люди, патріоти залишають свої побажання. Стяг вже встиг побувати у Полтаві,  Херсоні, Одесі, Запоріжжі, Миколаєві, Дніпрі, Кривому Розі, Сумах, Черкасах, Кропивницькому, Чернівцях, Коломиї, Івано-Франківську та Ужгороді. Українським активістам передали його із Закарпаття.

Біля прапора свої побажання пише львів’янка Ірина Бжезінська. У розмові з журналісткою "Еспресо.Захід" каже, що багато чого хоче сказати українцям в інших областях. Утім найбільше жінку хвилює питання війни.

"Не зважаючи на те, що в когось в голові війна закінчилася, насправді вона триває, - наголошує Ірина Бжезінська. Там продовжують гинути люди.  Особливо випадок, коли загинув Журавель, котрий чотири дні був без допомоги… Для мене це був шок. Перше, про що я хочу написати: ми повинні навчитися боронити свою незалежність. Не капітулювати, не здавати свої позиції, не відступати, не кидати своїх, а боронити свою незалежність. Ми повинні мати сильну армію, по-іншому не можемо гарантувати свою безпеку".

Ще одна активістка пише, що Україна єдина.

"Львів — це Україна, Крим — це Україна і Донецьк — це Україна, - каже Ірина Гринь. Щоб ніхто не забув. Єдина і незалежна, вільна наша Україна".

Після Львова двадцятиметровий стяг попрямує до Тернополя і Хмельницького, а вже на День незалежності, 24 серпня, його розгорнуть і пронесуть Хрещатиком. Об’єднати людей — основна мета акції. Про це наголошують і народні депутати України.

"Є дві важливі речі. Перша — це національний і державний прапор України, а друга — це об’єднання людей, - зазначає Олег Синютка. Коли багато людей, сповнених української ідеї, разом тримають наш символ, то ми розуміємо, що наша держава непереможна. Ця акція носить символічний характер, вона повинна об’єднати всю Україну від Закарпаття і до Донбасу, від Сум і до Криму. Коли міцні руки патріотів будуть тримати український стяг — перемога буде за нами".