"Українська пісня, як та вода, – мусить шукати, де б то просочитись", – Оксана Муха

Нинішня влада не приділяє достатньо уваги для розвитку будь-чого українського.

Якщо ж влада раптом починає підтримувати щось українське, це означає, що там є чийсь дуже меркантильний інтерес. Про це переможиця телепроєкту "Голос країни" Оксана Муха зізналась у програмі "Вечір з Миколою Княжицьким", передає "Еспресо.Захід".

При цьому співачка воліє розрізняти поняття українська пісня і пісня українською. "Українська пісня, – у суті своїй українська. Я не кажу про щось схоже на нашого сусіда,  про творчість, яку нам нав'язували довший час. Багато з нашої естради фактично йшли їхніми слідами і намагались робити так, як у Росії, – каже Оксана Муха. – Українська пісня шалено відрізняється за емоціями, за душевної складовою. І саме вона є незахищеною. Я не відчуваю, що українська пісня нині має широку дорогу. Вона, як та вода, –  мусить шукати, як би просочитись".

Через карантин Оксана Муха змушена була перенести свій тур "Найгарніші пісні України" – уже вчетверте за рік. Однак вона сподівається, що уже найближчим часом можна буде знову відновити живі концерти, хай навіть у наполовину заповнених залах. Адже саме з виступів перед публікою музиканти черпають енергію – онлайн-виступи такого не дають.

"Найгарніші пісні України" – витримані роками пісні. Пісні, які об'єднують усю країну. Вони мають історичну складову, ментальність українську, вони  натуральні. З такими піснями хочеться довше бути, – каже Оксана Муха. – Я розумію, що важливо створювати новий матеріал, і він потроху створюється. Але ці пісні все менше і менше звучать, а хочеться їм дати пожити, бо вони надзвичайно вартісні".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.