У львівських храмах дотримуватимуться усіх вимог медиків

Дистанція, маски, антисептики і онлайн-трансляції у церквах продовжують

Через посилення карантинних вимог відсьогодні львівські церкви також нагадують містянам про дотримання усіх вимог безпеки. Найбільші конфесії наголошують, що богослужіння проводитимуть, але просять вірян дотримуватися усіх правил, передає "Еспресо.Захід".

У всіх храмах УГКЦ служитимуть, а для тих, хто вирішив залишитись удома, триватимуть онлайн-трансляції.

"Церква ще не вийшла з часів локдауна ще з минулого року. Тобто ми продовжуємо дотримуватися рекомендацій медиків на час епідемії - у храмах увесь рік у нас завжди є дезінфектори, ми закликаємо людей вдягати маски і зберігати дистанцію під час богослужінь. Також з Радою церков міста напрацьовуємо спільний алгоритм поведінки під час епідемії", - розповів  "Еспресо.Захід" о. Павло Дроздяк, речник Львівської архиєпархії УГКЦ у Львові.

Схожа ситуація і у львівських церквах ПЦУ.

"У нас правила не змінилися, залишилися такі самі, як весною - закликаємо парафіян бути у масках на богослужіннях і зберігати дистанцію півтори метра. Це рішення Синоду єпископів діє ще з минулого року.  Також у нашій Церкві на час карантину змінилися сповідь і Причастя. Замість індивідуальної сповіді на час карантину у нас - загальна сповідь, щоб знизити ризики інфікування. Причастя подаємо під час карантину як на Літургії Передосвячених Дарів, тобто не традиційно з ложечки, а кожній людині окремо на її долоню. В цілому богослужіння відбуваються за звичним уставом", - пояснив  "Еспресо.Захід" о. Михайло Сивак, проректор Львівської православної богословської академії ПЦУ.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал