Рада єпископів закликала львів'ян дотримуватися карантину

Рада єпископів Львова оприлюднила звернення до вірян через загострення епідситуації в місті.

У зв'язку із поширенням СОVID-19 Рада єпископів закликала львів'ян прислухатися до порад медиків. Відповідне звернення оприлюднене на сайті Львівської міськради, передає "Еспресо.Захід".     

"Найменше, що ми сьогодні можемо зробити, - це прислухатись до застережень і рекомендацій медиків. Саме вони несуть найбільший тягар нашого недбальства і легковажності. Наші медики ведуть виснажливу війну з недугою, і ми можемо допомогти їм і, зрештою, собі та своїм рідним, дотримуючись простих, але дієвих карантинних заходів. Ми можемо й повинні рятувати своє і чиєсь життя", - йдеться у зверненні.

Читайте також: Перший день львівського локдауну. Фото

У Раді єпископів закликають також не сприймати сьогоднішніх випробувань як Божу кару. "Сподіваймось на те, що Господь цими випробовуваннями нагадує нам про те, як бути людьми. Віримо, що руками медиків нас лікує Сам Бог, будьмо і ми Його руками та серцем у цьому бентежному та буремному світі. А це виконати надзвичайно легко: будьмо уважними до себе і близьких, носімо правильно маски, уникаймо скупчень людей, дезінфікуймо руки та поверхні, тримаймо дистанцію, ухиляймось від непотрібних зустрічей та зайвих походів у торговельні чи розважальні заклади, слідкуймо за станом здоровʼя, не біймося звертатись до медиків", - наголошують церковні діячі.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал