Липа, клен або каштан: львів'ян закликають висадити іменне дерево

10 квітня планують висадити мільйон саджанців у всьому світі.

Львів'ян закликають долучитись до глобальної акції "Озеленення планети", яка пройде 10 квітня. Усі охочі можуть подати заявку і долучитись до акції як волонтери, або допомогти фінансово. Наразі на участь у проєкті зареєструвались уже майже півтори тисячі учасників. Про це повідомила "Еспресо.Захід"  піар-менеджер організації "Добро.Дій" Віра Припасник.

"Торік на Львівщині у рамках цього проєкту висадили 212 тисяч саджанців. А загалом в Україні — понад два мільйони, – каже Вікторія Припасник, – У Львові уже є затверджені місця, де будемо висаджувати дерева, а також перелік тих видів саджанців, які можна висаджувати. Це високорослі дерева: липа, клен,   каштан, тополя (є вид, який не цвіте) тощо. Загалом в Україні висаджуватимуть 30 різних видів саджанців. Тобто обрати саджанець можна лише з затвердженного переліку. Це важливо, адже є дерева, які не можна садити поряд. Крім того, важливо, аби вони вписувались у те місце, де будуть висаджені".

Потім кожен з цих дерев внесуть у зелену карту міста. За бажанням, дерево може бути іменним – на ньому буде табличка з іменем людини чи назви компанії.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.