В опорних лікарнях Львівщини залишать тільки "ковідні" відділення

Решту відділень закривають на невизначений час.

Через погіршення статистики хворих на коронавірусну хворобу на Львівщині в опорних лікарнях закривають відділення, в яких лікували пацієнтів з іншими хворобами. Після вчорашнього засідання комісії ТЕБ і НС Львівщини департамент охорони здоров'я Львівської ОДА видав спеціальний наказ про це. Уже сьогодні в госпіталі у Винниках і 8 лікарні у Львові працюють лише відділення для лікування ковідних хворих, всі інші припинили роботу, передає "Еспресо.Захід".

"Згідно з наказом департаменту департамент охорони здоров'я Львівської ОДА, ми закрили решту відділень. Працює ковідний стаціонар. У нас щодня збільшується кількість пацієнтів – у середньому додається 20 нових пацієнтів щодня. Дуже скоро нам буде нікуди їх класти. Саме тому вчора на обласній комісії ТЕБ і НС було прийнято таке рішення. То не лише госпіталь закриває відділення. Знаю, що таке рішення також прийняли у Кам'янка-Бузькій і Жидачівській районних лікарнях, в яких лікують хворих з COVID-19", – розповів "Еспресо.Захід" головний лікар госпіталю у Винниках Максим Прикупенко. 

Термінів у госпіталі не називають. Зі слів головлікаря, відділення відкриють, коли зміниться на краще статистика захворюваності. 

"Тим часом персонал інших відділень допомагатиме персоналу ковідного відділення", – пояснив Максим Прикупенко. 

Схожа ситуація і в міських опорних лікарнях. У 8 міській клінічній лікарні також від сьогодні також приймають лише ковідних хворих. 

"Є наказ департаменту, відповідно, ми відсьогодні маємо переформатувати свою роботу і приймати виключно ковідних хворих. Це стосується усіх опорних лікарень для боротьби з коронавірусом", – сказав у коментарі  "Еспресо.Захід" головний лікар 8-ї лікарні м. Львова Василь Трунквальтер. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал