У пам'ять про Богдана Гаврилишина: "ЄС" пропонує впровадити День відповідальності

Сьогодні депутати фракції "Європейська Солідарність" ініціювали відзначення Дня відповідальності на всеукраїнському рівні у День народження Богдана Гаврилишина, 19 жовтня.

Про це заявив народний депутат України Микола Княжицький, передає "Еспресо.Захід".

Відповідну постанову зареєстрували народні депутати.

"Богдан Гаврилишин, українець, відомий вчений, дослідник, чоловік, який став членом найбільших елітарних і політичних світових клубів, один із засновників форуму в Давосі, чоловік, який мав світогляд відповідальності, чоловік, який формував цей світогляд для молоді", - заявив Микола Княжицький.

Він зазначив, що Богдан Гаврилишин опікувався дуже важливими для України речами. "Справді будучи радником українських президентів, він робив все для того, щоб стосунки України і Європи, Сполучених Штатів Європи, західного світу були якомога ближчими. Він робив все для того, щоб у цих стосунках не губилася людина, не губилася доля кожного українця і української нації. Він робив все для того, щоб в Україні постала економічна школа, школа менеджменту, школа державного управління і, найголовніше, щоб до цієї школи прийшли молоді люди", - розповів депутат.

Варто додати, що цьогоріч виповниться 95-та річниця з дня народження Богдана Гаврилишина.

Довідка. Богдан Гаврилишин народився 19 жовтня 1926 року у містечку Коропець (нині смт, Монастириський район, Тернопільська область). Він майже тридцять років присвятив Міжнародному інституті менеджменту в Женеві. Він також був членом Римського клубу, членом Світової академії мистецтв і науки, членом Міжнародної академії менеджменту, почесним доктором у семи університетах Канади і України, консультантом держав і міжнародних компаній, модератором і головою багатьох міжнародних наукових конференцій і семінарів.

Богдан Гаврилишин також був радником першого президента України, чотирьох голів Верховної Ради і трьох прем'єр-міністрів. Крім того, він ініціював створення низки молодіжних організацій в Україні, був активним членом Всеукраїнської скаутської організації "Пласт". Очолював Фонд Богдана Гаврилишина в Києві і фонд "Відродження" в Женеві.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал