"Тимчасові слідчі комісії є відведенням уваги від предмета майбутнього розслідування", – Тарас Хавунка

Керівник Львівського регуляторного хабу Тарас Хавунка прокоментував ініціативу "Слуг народу" створити ТСК у Верховній Раді по оприлюднених "плівках Суркова-Медведчука" і справі щодо затримання "вагнерівців".

Відповідний проєкт постанови про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування можливих злочинів представників державної влади, що сприяли порушенню суверенітету та територіальної цілісності України, вже зареєстрований у парламенті.

"Тимчасові слідчі комісії, які створювали раніше та які створюють зараз – це все, на мою думку, є відведенням уваги від предмета майбутнього розслідування, від обговорення у суспільстві тих наслідків, які можуть виникати", – наголосив в ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо" юрист. 

"Я вважаю, що нам варто побачити хоча б якийсь матеріал. Якщо мова про розслідувачів, це буде перший матеріал, який ми побачимо, тому що до цього часу ми лише обговорюємо пости у Facebook чи певну інформацію, яка не може бути перевіреною. Тому, напевно, варто зачекати й лише після того робити якісь висновки", – резюмував Хавунка. 

Усі попередні випуски програми "Головне" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.