Програму "100 тисяч" для АТОвців хочуть поширити на територію Львівської ОТГ

Раніше ця програма підтримки для учасників АТО діяла лише на території Львова.

Про це  депутатка Львівської міської ради від фракції "Європейська Солідарність", секретар постійної депутатської комісії охорони здоров’я та соціального захисту Олена Пасевич написала на своїй сторінці у facebook, передає "Еспресо.Захід". 

Вона виявила сподівання, що на черговій сесії ЛМР внесуть зміни в комплексні програми підтримки учасників бойових дій та членів їх сімей.

"На жаль, за останні роки зростає кількість померлих учасників АТО/ООС. Власне тих, хто вернувся у мирне життя, і чиє життя обірвалося вже не на передовій. Родини залишаються без годувальника і не отримують ніякої підтримки. По Львову таких родин приблизно така сама кількість, як і родин, чиї найрідніші загинули на Сході України", - йдеться в повідомленні. 

У програмі пропонують поширити місцеві ініціативи соціального захисту і на родини померлих учасників АТО/ООС. Зокрема надати їм право:

Крім цього пропонують внести й зміну у програму "100 тисяч", яка діє у Львові.

Читайте також: Депутати ЛМР погодились назвати одну з вулиць на честь героя АТО Ігоря Зінича

"Дану виплату відтепер зможуть отримати усі мешканці Львівської ОТГ, які були у зоні бойових дій не менше 45 діб і зареєстровані не пізніше 23.04.2015 року на території, яка тепер припадає до Львівської ОТГ", - зазначила Олена Пасевич. 

Вона зауважила, що саме для цих людей цьогоріч передбачено коштів у сумі 5 млн грн. Ще 100 млн грн передбачено для виплати у межах програми учасникам бойових дій мешканцям Львова.

"Зміни впорядковують черговість отримання виплати", - додає депутатка. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал