На концерті у Львові збиратимуть кошти родині з Тернополя, що постраждала від вибуху газу

24-річний Дмитро Мудрий, якого після вибуху газової колонки рятували від опіків у Львові, помер сьогодні вранці.

Про це інформує "Еспресо.Захід".

18 березня, о 18:00 у Львівському мистецькому муніципальному центрі відбудеться благодійний концерт на підтримку родини Мудрих, яка постраждала внаслідок вибуху газу 11 березня в одному з житлових будинків Тернополя. Батько та син – Олег і Дмитро Мудрі – врятували двох молодших синів віком двох і шести років. Чоловіків госпіталізували до  Центру термічної травми та пластичної хірургії у Львові. Сьогодні, 17 березня, 24-річний Дмитро Мудрий помер. Зараз лікарі борються за здоров’я Олега Мудрого. 

Одна з організаторів благодійного концерту Оксана Гіжовська у коментарі для "Еспресо.Захід" розповіла: "Це наш знайомий з Тернополя. Він музикант, грав у гурті. Коли вибухнула газова колонка, то Дмитро з батьком рятував молодших і виносив з квартири все, що вціліло. Отримали опіки майже всього тіла. Кілька днів Дмитро лежав у лікарні, щодня йому було потрібно 15 донорів. Ми думали, що зможемо врятувати його. Зараз для сім’ї Мудрих потрібні кошти та донори крові. На лікування батька йдуть великі суми. Щоб допомогти сім’ї, ми запланували вечір класичної музики в мистецькому центрі на Стефаника. Піаністи виконають класичні музичні твори українських і закордонних композиторів. Також виступатимуть вокалісти. Тобто буде камерна музика. Ми все скоротили через посилення карантину". 

Кошти сім’я Мудрих приймає за номером картки 5168 7451 0400 3022 (Олена Мудра).

Українська скаутська організація "Пласт", до якої належав Дмитро, повідомляє, що прощання з хлопцем можна буде відвідати у Львові, орієнтовно у обід. Час та місце оновлять у дописі.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.