Львівська облрада затвердила перелік пам'яток, які цьогоріч реставруватимуть

Загалом на 2021 рік в рамках обласної програми передбачено виділення 22 млн грн.

Львівська обласна рада затвердила перелік об’єктів історико-культурної спадщини, які реставруватимуть у 2021 році за кошти обласного бюджету. Про це інформує пресслужба ЛОР, передає "Еспресо.Захід".

Бюджетом передбачено 10 млн 600 тис. грн на обстеження пам’яток дерев’яної архітектури, завершення розпочатих реставраційних робіт, виконання протиаварійних робіт та комплексної реставрації об’єктів дерев’яної сакральної архітектури.

2 млн 500 тис. грн скерували на проєкти, що реалізуються на території Львівської області із залученням міжнародної технічної допомоги.

Також з бюджету в обсязі 2 млн 100 тис. грн профінансується реставрація пам’яток, внесених до Списку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО, зокрема виготовлення проєктно-кошторисної документації.

Ще 3 млн 158 тис. грн із бюджету розвитку цьогоріч додатково виділять на охорону, збереження і популяризацію історико-культурної спадщини. 

Загалом на 2021 рік в рамках Програми "Охорона, збереження і популяризація історико-культурної спадщини у Львівській області на 2021 – 2025 роки" передбачено виділення 22 млн грн.

Першочергово кошти бюджету планують розподілити кошти на об'єкти, роботи над котрими частково розпочаті. Пріоритетними також є об'єкти, які перебувають в аварійному стані й щодо яких погоджено умови співфінансування від громад.

 "Об’єктів є близько 30, передбачено різного типу роботи: виготовлення проєктно-кошторисної документації, науково-пошукові, дослідницькі, реставраційні  роботи, а також  елементи промоції, щоб це був комплексний підхід до збереження  спадщини в регіоні", - розповів голова постійної комісії Львівської обласної ради Іван Щурко.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал