Різноплановий Сліпак та запеклий у боротьбі Марків: у Львові презентували книги про Героїв

Авторками видань є львівські журналістки Ірина Вовк та Дарія Бура.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Книги серії "Справжні герої" презентували у Львові. Перші життєві історії вийшли про Василя Сліпака та Віталія Марківа.

Авторками книг стали львівські журналістки Ірина Вовк та Дарія Бура. Дівчата збирали спогади родичів, друзів, побратимів захисників, аби відтворити їх життя  від дитинства до війни на папері у вигляді художньої історії.

"Я дуже хотіла показати в одній великій історії все життя Василя, яким він був різнокаліберним, - розповідає авторка книги про Василя Сліпака Ірина Вовк. - Наприклад, його дитинство, де він з хлопцями бігав по районах Наукової у Львові чи як їли булки на перервах між репетиціями хору "Дударик". Спогади батьків, побратимів про війну, французький період. Особливою любов’ю та теплом книжку наповнив його брат Орест, з яким я товаришую. Якби не він, чуттєвості там би не було. Ми якось з ним зустрілися на Подолі, то він розповідав, як вони любили там гуляти і пити еспресо".

А ось Дарія Бура написала життєву історію про Віталія Марківа, коли він ще перебував у тюрмі. У розмові зізналася, останній розділ дописувала у день звільнення Віталія з тюрми, тож книжка завершується "хепіендом".

"Коли я писала книжку — не мала змоги спілкуватися з Віталієм, - розповідає Дарія Бура. - Але я хотіла, щоб усі спікери були максимально чесними і розказали не те, що було в статтях, а якихось внутрішніх почуттів. Мені дуже приємно, що мама його виходила на зв’язок у будь-який потрібний час, його дружина, хоч їй було важко, чимало розповіла. До речі, Віталій у в’язниці, знав, що про нього я пишу книжку, тож після звільнення приїхав в Україну, знайшов мене і написав у фейсбук. Ось так ми і познайомилися заочно".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.