"Жодне робоче місце не має бути втрачене". Дейнека заявив, що лісгоспи планують "укрупнити"

Оптимізація чекає також комунальне підприємство "Галсільліс".

"Бродівське лісове господарство", працівники якого нині пікетували Львівську обласну раду, ліквідувати не планували, лише об'єднати з Золочівським. Утім, це лише ідея до обговорення: жодних розпорядчих документів про укрупнення поки немає. Про це заявив під час сесії ЛОР керівник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, передає "Еспресо.Захід".

За словами Анатолія Дейнеки, нове керівництво Державного агентства лісових ресурсів запропонувало оптимізувати мережу державних лісогосподарських підприємств Україні. Враховуючи, що в Україні відбулась адміністративна реформа і створили нові райони, за таким принципом планували укрупнити і лісгоспи. Тобто Бродівський лісгосп планували приєднати до Золочівського саме з огляду на те, що Бродівська громада тепер у складі Золочівського району.

Читайте також: "Як можна потужне підприємство приєднувати до бідного?" Під обласною протестують працівники Бродівського лісгоспу

"На сьогодні не існує жодного розпорядження чи наказу Держлісагентства про проведення реформування. Мова іде про дискусію на рівні експертів. Чи буде це питання реалізоване на практиці, я не можу вам сказати, – каже Анатолій Дейнека. –  Укрупнення лісогосподарських підприємств є на часі. У нас є такі райони і такі лісгоспи, які конче цього потребують. Для прикладу, є Боринський лісгосп, на теренах якого був організований національний природний парк "Бойківщина". Він не може функціонувати самостійно. Його об’єктивно треба об'єднувати з сусідніми лісогосподарськими підприємствами. Хочу запевнити колектив Бродівського лісгоспу, що ми готові до діалогу і жодне робоче місце не має бути втрачене".

Наразі у Львівській області є 16 лісгоспів та одне мисливське господарство "Стир", що перебувають у державній власності. Скільки господарств залишиться після укрупнення, наразі невідомо. За словами Анатолія Дейнеки, оптимізації потребує також обласне комунальне підприємство "Галсільліс".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал