"Ми вже майже у червоній зоні!". Козицький звинуватив Садового у зволіканні з карантинними заходами

Голова Львівської обласної адміністрації зауважує, що всім слід готуватися до жорсткіших обмежень.

Про це Максим Козицький написав на своїй сторінці у facebook, передає "Еспресо.Захід". 

На Львівщині вперше виявили понад тисячу хворих за минулу добу, з них 616 хворих - львів’яни. Голова Львівської обласної адміністрації Максим Козицький наголошує, що останніми днями ситуація з пандемією в обласному центрі щоразу погіршувалася. Та лише сьогодні учні 5-11 класів шкіл Львова перейшли на дистанційне навчання. Мер Львова Андрій Садовий назвав таке рішення як  "перший крок, щоби не потрапити у червону зону".

"Шановний Андрію Івановичу, ми вже майже у червоній зоні! Бо перший крок, щоб не потрапити туди, було зроблено на обласній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ще 5 березня. Саме тоді ми рекомендували усім закладам загальної середньої, позашкільної, фахової передвищої та вищої освіти незалежно від форми власності, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти, перейти на віддалений режим навчання. Напередодні в області виявили 646 хворих. Львів’ян тоді було 273", - написав Максим Козицький.

Він вважає, що на дистанційне навчання зараз мають перейти усі школярі Львова, адже всім слід готуватися до жорсткіших обмежень.

"Рішення мають бути зваженими, але вчасними. Тепер потрібно подбати про нові ліжкомісця для хворих на COVID-19 не лише у лікарнях, а й поліклініках", - зазначає голова ЛОДА. 

Він також наголошує на потребі налагодити процес вакцинування жителів Львова: "Наприклад, учора з 5-ти мобільних бригад у місті працювало лише 4. Вони провели 169 щеплень, хоч за нормами 4 бригади повинні робити щонайменше 320 вакцинувань". 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал