П'ятимісячний Олексійко поїде до Італії на трансплантацію кісткового мозку

Гроші на це знайшлися у МОЗ, усі зібрані благодійниками кошти зарезервують на випадок реанімації, а потім передадуть для відділення трансплантації у Львові.

П’ятимісячного Олексійка з рідкісним генетичним захворювання крові відправлять до Італії для дороговартісного лікування. Таке рішення прийняли у МОЗ. Усі потрібні для цього документи отримали сьогодні волонтери з благодійного фонду "Крила надії", передає "Еспресо.Захід".

"У МОЗ нам підтвердили можливість оплатити трансплантацію кісткового мозку. Уже сьогодні ми отримали необхідні документи. Усі зібрані раніше кошти ми зарезервуємо за Олексійком. Доки він буде лікуватися, є шанси, що він потребуватиме в реанімації. Згідно з договором з клінікою, це треба буде оплачувати додатково. То у нас будуть кошти на це. Потім ми ці гроші віддамо для відділення трансплантації кісткового мозку у Львові, яке ще тільки будується, щоб діти могли отримувати таке лікування у себе вдома", - розповіла "Еспресо.Захід" керівниця благодійного фонду "Крила надії" Наталія Ліпська.

За попередніми прогнозами, хлопчик може вирушити на лікування уже наступного тижня.

"Олексійко вирушить до Верони реанімобілем, а не літаком. Для цього треба підготувати пакет документів. Зараз Італія перебуває у "червоній" карантинній зоні. Тому це дещо складніше. Але ми сьогодні це все починаємо, щоб уже наступного тижня малюк вчасно прибув до клініки. Думаємо, з медичною візою все складеться добре", - пояснює Наталія Ліпська.

Зі слів благодійниці, хлопчик зараз отримує хіміотерапію і залишається стабільним. Тому шанси на одужання у нього високі.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал