На Львівщині розпочали роботу 10 окружних прокуратур. Хто їх очолить

У Львівській області розпочали роботу окружні прокуратури. Дві з яких у Львові – Галицька та Франківська та ще вісім регіональних.

Про це інформують у пресслужбі прокуратури Львівської області, передає "Еспресо.Захід". 

"В оновлених відомствах працюватимуть прокурори місцевих прокуратур, які успішно пройшли три етапи оцінювання за критеріями професійної компетентності, етики та доброчесності", - наголосили у прокуратурі.

Відтак, Галицьку окружну прокуратуру Львова очолив 43-річний Ігор Ольшанецький, який до того був начальником управління представництва інтересів держави в суді Львівської обласної прокуратури. В прокуратурі працює з 2000 року.

Керівником Франківської окружної прокуратури міста Львова став 44-річний Сергій Янчишин, який раніше був керівником Львівської місцевої прокуратури №2. Працює в прокуратурі з лютого 1998 року.

Жовківську окружну прокуратуру Львівської області очолила 30-річна Марта Сміхура-Скальська. До цього вона обіймала посаду керівника Радехівської місцевої прокуратури Львівської області. У прокуратурі працює з липня 2012 року.

Золочівською окружною прокуратурою Львівської області керуватиме 41-річний Артур Томашевський, який до цього очолював Львівську місцеву прокуратуру №3. Працює у прокуратурі з червня 2001 року.

У Пустомитівську окружну прокуратуру Львівської області призначили 35-річного Миколу Синелькова. До призначення він обіймав посаду військового прокурора Білоцерківського гарнізону. У прокуратурі працює майже 14 років.

Очільником Самбірської окружної прокуратури Львівської області став 44-річний Олександр Теличко, який працює у прокуратурі з липня 1999 року. Раніше він був очільником Самбірської місцевої прокуратури на Львівщині.

Керівником Стрийської окружної прокуратури Львівської області буде 36-річний Ігор Романюк, який до призначення виконував обов’язки начальника управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих територіального управління ДБР Львівської обласної прокуратури. Працює в органах з 2006 року.

У Червоноградській окружній прокуратурі керівником залишається 37-річний Іван Мартиняк, який очолював і до реорганізації Червоноградську місцеву прокуратуру. У прокуратурі працює з липня 2005 року.

Яворівську окружну прокуратуру Львівщини очолить  33-річний Ігор Шаравара, який працює у відомстві з серпня 2009 року. До цього був заступником керівника Городоцької місцевої прокуратури Львівської області.

У Дрогобицькій окружній прокуратурі керівника наразі ще не призначили.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал