Хотіли 14, а стало 10 грн: у Львові "торгуються" за ціну проїзду у маршрутках

У Львові ціна за проїзд у громадському транспорті може зрости з 7 до 10 грн.

Про це заявив у коментарі "ВЗ" начальник управління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів, передає "Еспресо.Захід".

Повідомляється, що десять гривень за проїзд у маршрутках та в електротранспорті винесуть на розгляд виконавчого комітету.

За словами Олеськіва, цього тижня проєкт нового тарифу на проїзд опублікують на офіційному сайті Львівської міської ради. Після цього повинна стартувати процедура публічних консультацій. Орест Олеськів запевнив, що "можна буде поторгуватися за тариф, наприклад знизивши його на гривню-дві".

Після публічних консультацій цифри перевірять в Антимонопольному комітеті Львівської області та винесуть на голосування виконавчого комітету Львівської міської ради.

Читайте також: "Зібрання казкарів": у Львові обговорюють вартість проїзду у громадському транспорті

У коментарі "Еспресо.Захід" свою критичну думку щодо ціни у 10 грн висловив голова комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності ЛМР Ігор Зінкевич, який зауважив, що зараз ситуація нагадує більше торги на ринку, а не обдуману стратегію розвитку.

"Спершу нам на комісії говорили про 14 грн, що це економічно обґрунтований тариф. А тепер нізвідки мова вже про 10 грн. А це тому так, що у них насправді немає обґрунтованого тарифу. Відповідно, вони говорять такі кардинально різні цифри. Депутати з комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності не бачать доцільності піднімати тариф, поки ми не побачимо повну програму, яка має стосуватися не лише транспорту, але й загалом розвитку інфраструктури. Наразі, нам показали не якусь чітку програму на 4-5 років, а той самий короткотерміновий план Сталої мобільності, який не включає теперішніх два важливих моменти – зміни, пов’язані з запровадженням електронного квитка, та ситуацію з карантином. Тому їхні розрахунки можуть бути помилковими і вже за півроку чи рік знову будуть говорити, що треба піднімати ціну за проїзд", – сказав Зінкевич.

Читайте також: Шантаж по-львівськи: перевізники вимагають удвічі вищу ціну на проїзд

Також Зінкевич наголосив, що у більшості депутати міської ради Львова не готові голосувати за збільшення ціни за проїзд без чіткого розуміння того, для чого це робиться.

"Бо в результаті ми знову отримуємо "фільчину грамоту", коли ціна зростає, а якість не змінюється", – додав депутат.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал