"Це перший крок, щоб не потрапити у "червону" зону", – Садовий про двотижневе дистанційне навчання

Наразі не йдеться про інші обмеження. Дистанційно навчатимуться протягом двох тижнів.

Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий на брифінгу Львівської міської ради, передає "Еспресо.Захід".

Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення, що учні старших класів (5-11 класи) переходять на дистанційне навчання. Також не працюватимуть клуби для дітей, гуртки. Дистанційне навчання триватиме два тижні. Діти з 1-го по 4 клас ходитимуть до школи. Також працюватимуть садочки. 

Ухвалили рішення щодо спортивних змагань, які повинні були відбуватися в закритих приміщеннях. Їх переносять на пізнішу дату або проведуть на відкритому просторі.

"Наразі ми не говоримо про транспорт та інші обмеження. Це поки перший крок, щоб не потрапити в червону зону. Чому ми пішли на це рішення? Ми стоїмо за пів кроку до червоної зони. Маємо суттєвий ріст захворюваності. Станом на сьогодні у лікарнях міста перебувають 489 людей з коронавірусною інфекцією. У порівнянні з минулим тижнем динаміка погіршилась на 30%. Наше рішення про додаткових 700 ліжок впроваджують в життя. Обласна адміністрація планує розширювати ліжкову базу в межах області", – розповів Андрій Садовий.

Мер зазначив, що спілкувався з сімейними лікарями й зазначає, що між вірусом, який є зараз і був пів року тому, є суттєва різниця: раніше в лікарні потрапляли люди із суттєвими порушеннями здоров’я, а зараз госпіталізують тих, які не мали жодних проблем.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.