Поблизу Давидова встановлюють комплекс для зважування вантажівок

Номери перевантажених автомобілів автоматично зчитуватимуть і власникам доведеться сплатити штрафи.

На Львівщині почали підготовчі роботи з встановлення комплексу Weigh-in-Motion, який зважуватиме автомобілі у русі. Він буде розташований на дорозі Н-09 поблизу Давидова, повідомляє пресслужба Львівської обласної адміністрації, передає "Еспресо.Захід".

Вартість встановлення комплексу — 17 мільйонів гривень. Їх виділили з державного бюджету. Торік такий комплекс встановили у селі Гірне Стрийського району.

"Перевантажений вантажний транспорт не лише руйнує дороги, але й є причиною ДТП. Завдяки цій системі автоматично зчитується номерний знак, габаритні розміри, загальна маса, навантаження на кожну вісь. Система працює повністю в автоматичному режимі і ніякого людського фактора не передбачає. Обладнання працює при температурі повітря від -30°С до +40°С, його компоненти захищені від перенапруг, а також дощу і снігу. Система WiM запобігає інтенсивному руйнуванню доріг, а саме: утворення колій, тріщин і вибоїн", – пояснив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Від початку року в області під час здійснення габаритно-вагового контролю зважили 1237 транспортних засоби. В  результаті виявили 12 перевищень допустимої ваги, та наклали 2431,48 євро.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал