На Стрийщині двоє п’яних водіїв намагалися відкупитися від поліцейських

За цим фактом відкриті кримінальні провадження.

У Львівській області двоє нетверезих водіїв пропонували поліцейським хабарі за непритягнення їх до відповідальності. Про це інформує пресслужба поліції Львівської області, передає "Еспресо.Захід". 

Перший інцидент трапився 14 березня об 11.20 на автодорозі "Київ-Чоп" у селі Дуліби. Поліцейські зупинили автомобіль "Опель Вектра", водій якого порушив вимоги ПДР.  Під час перевірки поліцейські виявили у 20-річного водія ознаки алкогольного сп’яніння.

Правоохоронці запропонували чоловікові пройти тест на вміст алкоголю в крові, проте він відмовився, натомість запропонував поліцейським хабар за непритягнення його до відповідальності за керування транспортним засобом в нетверезому стані.

Також подібна ситуація сталася 13 березня. У Стрию на перехресті вулиць Болехівської-Сколівської під час оформлення ДТП (зіткнення "Деу Ланос" та автобуса) поліцейські виявили 61-річного водія легковика ознаки алкогольного сп’яніння. Пройти тест на вміст алкоголю у крові чоловік також відмовився, при цьому запропонувавши поліцейським хабар за неоформлення матеріалів ДТП та непритягнення його до відповідальності за керування транспортним засобом у нетверезому стані.

За цими фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.369 ККУ. Обидвом чоловікам загрожує штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Також на водіїв склали адмінпротоколи, а на водія "Деу Ланос" - ще й за порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал