"Зеленський імітує патріотизм, щоб знівелювати скандал із фільмом про вагнерівців", – Княжицький

Саме тому він заграє з патріотами та США у питаннях санкцій і війни з олігархами, проте продовжує боротьбу за свій електорат і проти основного політичного конкурента – Петра Порошенка.

Про це у прямому ефірі програми "Еспресо" "Борковський & Валевська" розповів народний депутат України Микола Княжицький, повідомляє "Еспресо.Захід".

"Хто такі олігархи? Це ті, хто в тіньовий спосіб контролює групи впливу через володіння великими засобами масової інформації (ЗМІ). І зараз Зеленський вставляє у цей список Порошенка, просто як свого головного політичного конкурента. Звісно ж, Порошенко – заможна людина, але він політик, і не приховує цього. До того ж він відкрито декларує усі статки. А олігархи – це не політики. Це люди, які керують політиками з "тіні". І тут ми бачимо, що головна мета Зеленського – боротьба не з олігархами, а з політичними конкурентами. Бо коли йдеться про санкції, він не говорить про Коломойського. Але коли йдеться про олігархів, то дописує його, але лише в контексті свого головного політичного конкурента – Петра Порошенка", – зазначає Микола Княжицький.

Тим часом Порошенко не використовує свого медіаресурсу так, як це роблять справжні олігархи, переконаний народний депутат.

"Вони об’єднуються у великі медіакартелі для того, щоб контролювати ринок інформації та реклами. Канали Порошенка в ці групи точно не входять. Так само, як "Еспресо". Але входить група Коломойського, група Пінчука, група Ахметова, група Фірташа/Льовочкіна. Це великі групи, які володіють десятками каналів і які домовилися між собою про поділ ринку. Це і є, в класичному розуміння, олігархи. Порошенка серед них немає, як немає і ще чимало багатих людей", – пояснює політик.

Тому в цій активній імітації з боку Зеленського боротьби зі злом чітко проглядаються основні мотиви: згладити патріотичною риторикою скандал, що вибухне після виходу фільму про вагнерівців. А також рухатись у фарватері зі США, які "взялися" за Коломойського.

"Зеленський блефує. Коли людина, яка стверджує, що вона за все хороше, починає блефувати і продовжує розбірки з політичним опонентом, то немає віри у все інше, що він робить. І тоді ти розумієш, що це блеф напередодні виходу фільму від Bellingcat, де відкрито будуть звинувачені чимало людей з найближчого оточення президента. Звинувачені у зливі інформації про найбільшу операцію, яку готували в цій частині світу розвідки України, США та Туреччини. І буде величезний скандал. Тому треба зараз набрати "патріотичних галочок", щоби потім сказати, що ми тут такі патріоти й борці з олігархатом", – підсумовує Микола Княжицький.

Нагадаємо, програма "Борковський & Валевська" виходить щоп'ятниці о 21:15 на телеканалі "Еспресо".

Усі попередні програми "Борковський & Валевська" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.