У Львові створили спільноту, яка об’єднує людей та вчить техніці бігу

Зараз люди бігають невеликими групами у Стрийському парку, Горіховому гаю та на стадіоні Динамо. Велику спільну пробіжку планують 27 березня у суботу.

Про це інформує "Еспресо.Захід".

З початком весни у Франківському районі Львова функціонує бігова спільнота "NaukovaRun". Організаторами стали легкоатлет-аматор, спортивний журналіст Тарас Жеребецький та призер міжнародних змагань з легкої атлетики Петро Лукіянчук. У планах заснувати локальні осередки й в інших районах Львова. Бігова спільнота насамперед орієнтована на новачків, які пишуть і говорять про те, що дуже хочуть почати бігати, але соромляться або не знають, як правильно.

"У нас є хороший стадіон "Динамо". Там добре тренувати людей, бо хороше покриття. Можемо контролювати їхню техніку, як вони біжать. Бо люди, які починають займатися самостійно, біжать зашвидко, задихаються і не отримують задоволення від того, що вони роблять. Починають думати, що це не спорт, а дурня. І на цьому все", – пояснює для "Еспресо.Захід" Петро Лукіянчук.

Засновники "NaukovaRun" запозичили франшизу у професійної спільноти "FamilyRunClub", яку створили у Бердичеві Житомирської області чемпіонка Європи Юлія Олішевська та багаторазовий чемпіон України В’ячеслав Олішевський. Зараз це поширюється на інші міста: Житомир, Черкаси, Львів. Приєднатися до спільноти можна безкоштовно. Всю актуальну інформацію організатори публікують у Telegram.

Петро Лукіянчук розповів також, чим бігова спільнота відрізняється від звичайних клубів.

"Юлія та В’ячеслав з Бердичева координують нас. Це дійсно професійні легкоатлети. Я також займався легкою атлетикою 9 років. Ми хочемо перейняти принцип додатків для знайомств, що знаходять людей, які перебувають поруч. Є багато клубів і спільнот, але вони призначають зустрічі в конкретний час, а людям не завжди комфортно. Насправді поряд є багато людей, які бігають, але не знають одне про одного. Ми створили локальну групу у Франківському районі. Ідея має розвиватися так, що в кожному районі Львова буде група, куди писатимуть люди, наприклад: "Я сьогодні о 9 планую пробіжку за таким маршрутом, з таким темпом… Приєднуйтесь". Звичайно, що спортсмени з Наукової та Володимира Великого можуть легко бігти разом. Ми вже це протестували й все успішно: люди з’ясовують, що живуть в одному будинку, але ніколи не знали, що хтось тут бігає", – розказує Петро.

"NaukovaRun" щодня організовує пробіжки у Стрийському парку, Горіховому гаю та стадіоні "Динамо". Збиратися великими групами не дозволяє погода. Проте велику спільну пробіжку планують 27 березня, у суботу.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.