"Влада ще має довести держзраду в голосуванні за Харківські угоди", – Васильченко

Також необхідно вчинити конкретні дії у продовження санкцій проти Медведчука і Козака.

Про це в прямому ефірі програми "Еспресо" "Борковський & Валевська" розповіла народна депутатка України Галина Васильченко, повідомляє "Еспресо.Захід".

"Важливо, щоб ці гучні заяви були доведені до логічного кінця у вигляді конкретних позовів і судових рішень. До прикладу, з часу накладення санкцій на Козака і Медведчука вже минув певний час, але ми поки що не бачимо подальших кроків для їх реалізації. Де якісь відкриті провадження?" – зазначила політик.

Ще складнішою є ситуація зі звинуваченнями щодо голосування за Харківські угоди – вони гучні за своєю суттю, але насправді дуже непрості щодо подальших дій.

"Що таке державна зрада? Це умисні дії щодо підриву незалежності. А як довести, що хтось із тих депутатів саме умисно голосував з метою підірвати незалежність? Для нас очевидно, що це були дії на користь Росії і вони призвели до її агресії, але частина обранців дійсно вірили в україно-російську дружбу, вірила в користь для держави від знижки на газ. І завдання правоохоронців зараз – розібратись у цьому та знайти можливості притягнути зрадників до відповідальності. Адже ті, хто діяв на шкоду держави, точно мусять отримати реальне покарання", – додала Галина Васильченко.

Нагадаємо, програма "Борковський & Валевська" виходить щоп'ятниці о 21.15 на телеканалі "Еспресо".

Усі попередні програми "Борковський & Валевська" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.