"Нині добровольці не мають можливості боротися з ворогом на передовій", – доброволець Устим

Переїхати поліцейські блокпости – нереально.

Про це журналістці "Еспресо.Захід" розповів один з добровольців, Устим (зважаючи на безпеку добровольців, ім'я військового змінене).

"У зв'язку з Мінськими домовленостями Зеленський зобов'язався не пускати добровольців на передову, – розповідає Устим. – Ми присутні в секторах – Маріуполь, Широкине, але не можемо бути "на нулі". Хомчак і Зеленський – це дуже серйозно, вони все контролюють. Добровольці не мають можливості воювати, переїхати поліцейські блокопости – нереально. Спочатку третя лінія, потім друга, перша. Ми ж не можемо підкрадатися полями, як диверсійно-розвідувальні групи. Нас обстріляють".

Читайте також: "Моя посада була "брат комбата", – Олександр Гергерт

Доброволець каже, що зміни в армії вже відбулися. Збройні сили України поволі відкочуються назад.

"Крайній раз на Сході я був 2020 року. Тоді була критична ситуація, – каже захисник. – Є взводи аеророзвідки, які розформував президент Зеленський. Але мусимо допомагати хлопцям, котрі нині там. Подивіться, хто в нас керує Міністерством оборони. Хомчак, якого звинувачували у зраді в Іловайську. Тож нині, якщо біля офіцерів побачать нештатних людей – тюрма. Але ж є люди, котрі вже не можуть без війни. Тому тривають переговори з контррозвідкою, до прикладу, щоб вони увійшли у ці структури".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал