"Множачи безрезультатні рішення, влада руйнує довіру до РНБО", – Синютка

Українці вже перестали сприймати серйозно інформацію, що виходить з офісу президента чи Генпрокуратури, а тепер відбувається процес дискредитації ще й основного безпекового органу держави.

Про це в прямому ефірі програми "Еспресо" "Борковський & Валевська" розповів народний депутат України Олег Синютка, повідомляє "Еспресо.Захід".

"Чи потрібно нам рішення РНБО для того, щоб знати, що Харківські угоди – це зрада? Точно ні. І так думає більшість, розуміючи, що це була здача українських інтересів, яка призвела до анексії Криму та збройної агресії Росії. Але це рішення РНБО інтуїтивно подобається людям, тому його секрет простий: влада хоче якомога швидше відбілити себе від того дрейфу в бік країни-агресора, який вона здійснювала впродовж цих двох років", – зазначив політик.

Він додав, що для того, аби довести зраду при голосування за Харківські угоди, мають бути конкретні чіткі кроки в межах чинного законодавства, порушені кримінальні справи і слідчі дії.

"А скажіть, будь ласка, чи одного з тих, хто голосував, Андрія Деркача, щодо якого вже декілька місяців тому пролунало звинувачення, що він є співробітником ФСБ, притягнуто до відповідальності? Ні! Він далі ходить в український парламент і щодо нього не відкрито жодних проваджень. Так, як не пролунало і спростування, що він не є агентом спецслужб Росії. То чи потрібно нам зараз ще якесь рішення? Нам, українцям, точно ні. Владі – так!" – додав Олег Синютка.

Далі народний депутат перерахував дії чи прояви злочинні бездіяльність влади, від яких вона зараз намагається відволікти суспільство:

"Влада не говорить про загострення бойових дій на Сході, де за період "фейкового" перемир'я загинуло більше вояків, аніж перед тим. Влада відволікає увагу від нового спалаху коронавірусу, коли "червоніє" вже не лише Прикарпаття, а й уся Україна. Не говорить про справу ваґнерівців, де відбулася справжня державна зрада. Також не порушують питання санкцій проти Коломойського, який є бізнес-партнером президента. Окрім цього, ми не бачимо розвитку санкцій щодо Медведчука та його бізнесу в Україні. Адже ці слідчі дії, що відбуваються щодо мережі заправок, яку пов'язують із ним, – це справа, яка почалася ще 2019 року за попереднього президента".

Та головне, на чому наголосив Олег Синютка: влада такими діями, що покликані лише збурити суспільство, але не доводяться до кінця, дискредитує один за одним усі органи влади. І зараз так само хочуть зробити з РНБО:

"Уже навіть колишні прихильники Володимира Зеленського стверджують, що події останнього часу нагадують мильну оперу. Верховна Рада, офіс президента і Генеральна прокуратура вже перетворились на фейкові органи, а тепер хочуть зробити таким і РНБО. А це означає, що поступово руйнуються головні органи влади і повага до них – а це вже дуже небезпечно".

Нагадаємо, програма "Борковський & Валевська" виходить щоп'ятниці о 21.15 на телеканалі "Еспресо".

Усі попередні програми "Борковський & Валевська" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.