Гірськолижний курорт "Буковель" таки закривають на карантин

Таке рішення ухвалили ввечері 12 березня за підсумками засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській облдержадміністрації.

Непросте рішення зумовлене ситуацією із захворюваністю на COVID-19 в області та суспільним запитом. Таким чином, відсьогодні запроваджено додаткові блокпости на території Поляницької ОТГ, де, власне, розташований курорт. Лише місцеві мешканці або ті, хто мають місце роботи в цьому населеному пункті, могтимуть пересуватися безперешкодно з дотриманням карантинних вимог.

Як розповів Володимир Голубош, начальник ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області, віднині буде запроваджено додаткові блокпости, а вже з 10 березня на території "Буковелю" працюють 10 мобільних груп. За підсумками їхньої роботи складено 51 адміністративний протокол, зокрема на операторів підйомників і на підприємців з прокату лижного обладнання.

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Бойчук додав, що ухвалене рішення стосовно посилення карантинних заходів на території Івано-Франківщини не останнє, бо "червона" зона в області розвивається, і наразі не видно тенденцій до зменшення кількості хворих.

Іван Харук

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал