Вакцина БЦЖ має бути у Львові вже наступного тижня

Львівщина отримає 30 тисяч доз вакцини для профілактики туберкульозу.

У львівських пологових два місяці тому закінчилася вакцина БЦЖ. У попередньої партії закінчився термін придатності, а нова ще не доїхала до України. Проте тільки вчора, 11 березня, ЮНІСЕФ доставив в Україну 450 тисяч доз нової вакцини БЦЖ. На Львівщину вона приїде уже наступного тижня, передає "Еспресо.Захід".

"Нову вакцину уже зареєстрували в Україні. Сьогодні від МОЗ уже надійшов наказ про розподіл вакцини між областями. Згідно з ним, Львівщина отримає 30 тисяч доз. На заміну болгарської вакцини приїде індійська. Від цього виробника ми уже багато років щепимо дітей вакциною АКДП і вона добре себе зарекомендувала. Очікуємо на доставку вакцини БДЖ уже з наступного тижня", - розповіла "Еспресо.Захід" епідеміологиня відділу імунопрофілактики Львівського обласного центру громадського здоров’я Наталія Гончар.

Вакцину відразу після прибуття до Львова розподілять між пологовими і поліклініками.

"Діти, яких з пологових виписали нещепленими, зможуть отримати щеплення на місці після звернення до сімейного лікаря. До двох місяців дітям це щеплення можна робити без попередньої проби Манту, так що ми встигаємо", – зазначає Наталія Гончар.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал