Степанов пообіцяв посприяти у закупівлі нового ангіографа для лікарні швидкої допомоги у Львові

Очільник МОЗ перебуває у Львові з робочим візитом.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов в ході робочого візиту до Львова заявив, що посприяє у закупівлі ангіографа для лікарні швидкої допомоги. Про це інформує пресслужба Львівської міської ради, передає "Еспресо.Захід".     

Як зазначається, міністр прибув, аби взяти участь в урочистостях з нагоди першої річниці старту розвитку трансплантології в міській лікарні швидкої медичної допомоги.

Він вже встиг оглянути нові відділення й надсучасне обладнання, яке лікарня отримала впродовж останніх місяців. Зокрема, Степанов оглянув хірургічну роботизовану систему Da Vinci, яку лікарні наприкінці минулого року подарували благодійники, а також оглянув новий ангіограф. Під час огляду керівник лікарні Олег Самчук вказав на потребу ангіографів, адже в медзакладі наразі їх є лише два, а потрібно чотири. Зважаючи на це міністр запевнив, що посприяє у закупівлі ангіографа для лікарні.

Також Степанов оглянув приміщення, де буде апарат магнітно-резонансної терапії, та подивився, як працює сучасний комп’ютерний томограф. Він побував у новому відділенні для лікування хворих на COVID, де, за словами керівника лікарні, до квітня буде змонтована нова киснева станція.

Крім того, міністр відвідав рентгенологічне відділення і новий мамограф, біопсію та нову ПЛР-лабораторію, яка є однією з найпотужніших у Львові і спроможна надавати великий спектр лабораторних послуг.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал