"Влада імітує гучні справи, щоби прикрити провал вакцинації і скандал з вагнерівцями", - Княжицький

Санкції проти Медведчука та ініціювання відповідальності щодо голосування за "харківські угоди" – це піар з метою відволікти увагу від серйозних провалів теперішньої влади.

Про це у прямому ефірі "Еспресо" у програмі "Борковський & Валевська" розповів народний депутат України Микола Княжицький, повідомляє "Еспресо.Захід".

"Дуже добре, що є звинувачення проти Медведчука, чи тих, хто голосували за "харківські угоди". Та те, чи зрадники вони, ще треба довести. Очевидно, що їхнє рішення було шкідливим. Адже ним було продовжено розміщення Чорноморського флоту в Криму, який згодом став інструментом для окупації півострова. Але це, в першу чергу, сталося через те, що люди проголосували за Януковича, який сформував монобільшість. І депутати його фракції голосували так, як хотів їхній лідер. Рівно так, як ми маємо і зараз.

Так проголосував Рінат Ахметов, проголосував Василь Хмельницький, які були у Партії Регіонів. Та були люди, що не входили у фракцію регіоналів, але теж проголосували. До прикладу, Ігор Палиця, який і зараз є лідером однієї з великих політичних партій. То він зараз говорить про те, що його не було в залі і хтось скористався його карткою", - розповів політик.

Та все це лише гучні заяви, адже депутати не несуть відповідальності за те, як вони проголосували.

"От цих депутатів зараз викликатимуть в СБУ і питатимуть: а чого ви так проголосували? Я, якби був тоді депутатом, то ніколи не натиснув би кнопку, бо для мене це рівноцінно зраді. Але з точки зору Конституції і закону, депутат не відповідає за те, як він голосував. Тобто можна багато про це говорити, але виглядає воно більше, як піар. Адже чимало з тих людей і далі будуть ходити безперешкодно в парламент. Так, як це зараз робить Медведчук, чи Деркач", - зазначив Микола Княжицький.

Далі він додав, що це не просто піар заради рейтингу, а значно гірше – це відволікання уваги від величезних провалів влади Володимира Зеленського.

"Це піар, який запущений, по-перше, напередодні виходу фільму про вагнерівців, а по-друге – на фоні повного провалу вакцинації в країні. Дуже добре, що хоча б цю індійську вакцину купили, але її навіть не вистачить, щоби вколоти усіх лікарів один раз. Якщо подивитись на мапу вакцинації, то Україна у Європі є величезною білою плямою, окрім Білорусі, яка не здає жодних звітів. Навіть у сусідній з нами Молдові вже більше людей провакциновано. Таким чином я хочу сказати, що це імітація гучних подій з метою відвернути увагу від названих проблем.", - підсумовує народний депутат.

Нагадаємо, програма "Борковський & Валевська" виходить щоп'ятниці о 21.15 на телеканалі "Еспресо".

Усі попередні програми "Борковський & Валевська" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.