У Львові пропонують облаштувати сквер на честь співачки Квітки Цісик

Сквер хочуть облаштувати на вул. Липинського — вул. Лінкольна.

Ініціативу про облаштування скверу на честь американської співачки українського походження Квітки Цісик озвучив під час сесії депутат від фракції "ЄС" Роман Грицевич, який понад 10 років займається популяризацією української співачки, передає "Еспресо.Захід".

Андрій Садовий запропонував провести архітектурний конкурс на облаштування скверу.

"Я би хотів, щоб ви взяли до уваги той досвід, який ми маємо у Львові по проведенню громадських конкурсів, за результатами яких ми маємо не один ескіз проєкту, а 20-30. Думаю, що управління земельних ресурсів та управління архітектури має це опрацювати. Якщо ми визначим таку локацію, то ми можемо оголосити архітектурний конкурс на опрацювання цієї ідеї, і тоді будемо мати 20, 30 або ж і 40 проєктів, з яких зможемо обрати кращий", — зазначив міський голова Львова під час заслуховування запитів депутатів.

Довідка. Квітка Цісик – американська співачка українського походження, популярна виконавиця рекламних джинґлів у США, оперна і блюзова співачка, виконавиця українських народних і популярних пісень. Народилася 4 квітня 1953 року у Нью-Йорку в сім'ї післявоєнних емігрантів із Західної України.

Співачка допомагала багатьом відомим американським музикантам і продюсерам. Вона співала на бек-вокалі у Вітні Г'юстон та Майкла Джексона. Також її запрошували для участі в записах своїх альбомів відомі співаки. Зокрема, Майкл Болтон, Боб Джеймс, Лінд Ронстад, Роберт Флек.

Квітка Цісик також працювала над записом саундтреків до художніх фільмів та брала в них участь як акторка. У 1978 році пісня "Ти осяюєш моє життя", яку виконала співачка в однойменному фільмі, отримала "Оскар" і "Золотий глобус".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.