"Єрмак став таким самим токсичним, як колись був Богдан", – Бобиренко

Політолог, керівник експертної групи "Бюро аналізу політики" Віктор Бобиренко вважає, що Зеленському потрібно діяти на випередження і звільнити половину Банкової.

"Вкупі з прессекретарем", – зазначив експерт у ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо".

"Зеленському треба у першу чергу розібратися з Офісом президента. Звідти йде небезпека, тому що там сидить зрада. Друге – Офіс намагається управляти і Верховною Радою через "смотрящіх" зі "слуг", і урядом. Робить це в неконституційний, ненормальний, принизливий спосіб, і люди це бачать", – зауважив політолог. 

На його думку, зараз найбільш токсичний, хто тільки може бути в оточенні Зеленського, – це глава ОП Андрій Єрмак, який "став таким самим токсичним, як був колись Богдан (попередник Єрмака на цій посаді. – Ред.), який нашіптував на вухо". А от прем’єр-міністр Денис Шмигаль не становить для президента небезпеки, бо не є амбітним. 

"Це просто його кінь. Не те, що Єрмак, який незрозуміло на чиєму боці грає і незрозуміло взагалі, чиї сили представляє (можемо тільки здогадуватися). Коли фільм про "ваґнерівців" знімуть (вочевидь, йдеться про фільм-розслідування британської групи Bellingcat щодо зриву масштабної спецоперації із затримання в Білорусі бійців російської "ПВК Ваґнера", виходу якого Офіс президента просив завадити у служби розвідки Великої Британії. – Ред.), може, все й прояснитися", – припустив Бобиренко. 

"От би класний хід був у Зеленського на випередження – поміняти половину свого Офісу, вкупі з прессекретарем, до речі", – резюмував політолог. 

Усі попередні випуски програми "Головне" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.