"Еспресо.Захід" рекомендує. Культурна програма на 12 березня

Яскравий балет, концертна програма та виставка: культурні події у Львові завтра, 12 березня.

Львівська опера – балет "Дон Кіхот". Яскравий святковий балет, що назавжди увійшов в скарбницю світового мистецтва. Захоплюючий сюжет за романом Сервантеса і палка музика Мінкуса, запальні танці з національним колоритом і найскладніші класичні па у виконанні головних героїв, вражаючі декорації і розкішні костюми справлять враження на глядачів різного віку. Хореографічну редакцію балету презентує балетмейстер-постановник Юліана Малхасянц.  Початок о 18:00.

Львівська національна філармонія ім. М. Скорика – Концерт  "Лученко&Кухар". Концертна програма прозвучить у виконанні Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії. Солюватиме скрипаль Владислава Лученко, у творчій кар’єрі якого численні виступи з оркестрами, участь у міжнародних фестивалях камерної музики, турне в Китаї, Індії, Пуерто-Ріко тощо. За дириґентським пультом – Теодор Кухар У програмі Симфонічна поема "Мойсей" Станіслава Людкевича, Скрипковий концерт Чайковського (який вважається одним із найскладніших зразків цього жанру) та Шоста симфонія Антоніна Дворжака. Початок о 18:00.

Львівська національна галерея мистецтв ім. Б Возницького – виставка  "Створення світу" Олександра Яновича. Процес роботи автора над творами до цієї виставки переріс з одного виду у три види мистецтва і таким чином чітко поділився на три складові лінії. Перша з них — живописна, друга лінія сприймається як об’ємно-просторова, від класичної скульптури до добре масштабованих абстрактних композицій з дерева, які вносять та завершують певний дисциплінарний конструктив у об’ємну лінію, як у творчості автора, так і в експозиції самої виставки. І нарешті третя лінія – візуальна, відеоряд якої створює цікавий бінарний ефект від перебування між прозорими демонстраційними екранами, на яких демонструються графічні твори автора та їхні фрагменти з певною швидкістю, надаючи екранам відповідне смислове навантаження та динамічну пульсацію. Виставка живопису Марти Базак. Її роботи нагадують раннього Пікассо або Моранді, але за своїм стилем і духом, скоріше, фресковий живопис італійського Відродження з властивою йому увагою до деталей.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.