Стало відомо, за що НАЗК склало протоколи щодо Садового

Агентство звинуватило мера за те, що він звертався до правоохоронців на захист своєї підлеглої, яку звинувачують у зловживанні з комунальним майном. Такі дії в НАЗК розцінили, як конфлікт інтересів.

Про це Андрій Садовий написав на своїй Фейсбук-сторінці, повідомляє "Еспресо.Захід".

Мер зазначає, що протоколи стосуються його реакції на справу проти начальниці управління комунального майна ЛМР Інни Свистун, яку у травні 2020 року звинуватили у службовій недбалості. Йшлося про те, що вона укладала договори про оренду комунального майна за заниженою ставкою з деякими ГО та фізособами, внаслідок чого міський бюджет, нібито, втратив майже 1,2 млн грн.

У кінці року суд скасував підозру щодо Інни Свистун, проте прокуратура оскаржила це рішення.

І власне після цього оскарження Андрій Садовий звернувся у правоохоронні органи на захист своєї підлеглої. І саме це звернення зараз НАЗК трактує, як конфлікт інтересів.

"Я звернувся до 280 депутатів, прем'єр-міністра, генерального прокурора, НАБУ, президента, ДБР, акцентуючи на абсурдності таких звинувачень. Бо прокуратура не має жодного права втручатись у господарську діяльність міської ради, яка здійснюється в абсолютній відповідності до чинного законодавства. Суд за цією справою вже відбувся і своїм рішення підтвердив абсурдність звинувачень. Натомість прокуратура звернулась до НАЗК через те, що я начебто втручаюсь у їхню діяльність, бо своїми зверненнями роблю цю справу публічною. І у відповідь на мої листи склали на мене 14 протоколів", – написав він 10 березня на своїй Facebook-сторінці відразу після оприлюднення НАЗК даних про складання протоколів.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.