"Зеленський може побачити "мир в очах Путіна" і піти на поступки Кремлю, які можуть загрожувати українському суверенітету", - Смолій

Політолог Андрій Смолій відреагував на заяву президента Володимира Зеленського знайти альтернативу "нормандському" формату і зустрітися з кожним учасником переговорного процесу окремо.

В ефірі  програми "Головне" телеканалу "Еспресо" експерт зазначив, що зараз Зеленський займається створенням чергового інформаційного фону навколо себе, аби виправдати свою бездіяльність. Однак це може мати небезпечні наслідки.

"Представники європейських держав були т. зв. медіаторами, посередниками. Можна сказати, навіть свідками. Бо якщо Зеленський зустрінеться із Путіним, то є величезна загроза того, що вони домовляться про щось, що буде, власне, завдавати величезних, непоправних втрат українському суверенітету та нашій незалежності. Без свідків, без представників інших держав робити це взагалі дуже небезпечно!" – наголосив Смолій.

"Може трапитися так, що Зеленський дійсно побачить якийсь там "мир в очах Путіна" і піде на чергові поступки, які вже у нас були, власне, після попереднього "нормандського" формату, зокрема щодо відходу українських військ (т. зв. "розведення"), - нагадав політолог. - Тому це абсолютно немає сенсу. Це - просто чергове створення такої собі "мильної бульбашки" і чергового інформаційного фону для того, щоб виправдати свою абсолютну бездіяльність і виправдати свою обіцянку, яку він дав і яку не виконав щодо закінчення війни. А виконати її насправді було неможливо і Зеленський сказати про це перед виборами "забув".

Усі попередні програми "Головне" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.